Ιστοσελίδα παρουσίασης της Photobiennale 2018
Πελάτης
MOMus Μουσείο φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
Χαρακτηριστικά
Custom εφαρμογέςCustom εφαρμογές
ResponsiveResponsive
WebsiteWebsite
WordpressWordpress
Κατηγορία

Το 1998, ξεκινήσαμε την συνεργασία με την PhotoSynkyria και το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.  Σήμερα, 20 χρόνια μετά, οι δρόμοι μας με του Μ.Φ.Θ συναντούνται ξανά και έχουμε την χαρά να παρουσιάσουμε το site της PhotoBiennale 2018.

Η κεντρική έκθεση με τίτλο Capitalist Realism  επιχειρεί να αναδείξει ζητήματα που συντελούν στη δημιουργία ή στην επιδείνωση των οικονομικών κρίσεων στο διεθνές περιβάλλον, σε σύγχρονο και ιστορικό ορίζοντα.  Το site παρουσιάζει στο κοινό 21 εκθέσεις ελληνικής και διεθνούς φωτογραφίας, ποικίλης θεματολογίας και φωτογραφικών προσεγγίσεων, με τη συμμετοχή 142 καλλιτεχνών από πολλές χώρες του κόσμου.  Παράλληλα, παρουσιάζονται παράλληλες εκδηλώσεις για το φωτογραφικό και το ευρύτερο κοινό, όπως εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις, εργαστήρια και διαλέξεις, ένα αφιέρωμα στη σχέση της φωτογραφίας με τον κινηματογράφο, καθώς και μια διεθνή διημερίδα στην οποία θα διερευνηθεί το πλαίσιο της κεντρικής έκθεσης.

 

Το 1988 ο φωτογράφος, αρχιτέκτονας και εικαστικός Άρις Γεωργίου ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη το διεθνές φεστιβάλ φωτογραφίας Photosynkyria. Τη δεκαετία του ’90 το ετήσιο φεστιβάλ εδραιώθηκε ως ένα σημαντικό διεθνές σταυροδρόμι της εγχώριας και της διεθνούς σκηνής.  Συνέπεια της δημιουργικής πορείας του φεστιβάλ υπήρξε η ίδρυση το 1998 του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Το 2008 το διεθνές φεστιβάλ φωτογραφίας Photosynkyria μετατράπηκε στην  Photobiennale και η διεξαγωγή του γίνεται με βάση έναν διαφορετικό κάθε φορά θεματικό άξονα.

Δείτε τα site που φτιάξαμε για τα παλιότερα φετιβάλ της Photosynkyria

© 2024 New Media Technologies
Πολιτική Απορρήτου